Anordna en kinesisk middag

Är du trött på vanlig svensk husmanskost och känner för att anordna en middag med lite annorlunda tema? Prova att laga kinesiskt och utmana dig själv i köket. Med rätt råvaror och recept kan du och din familj fly till Fjärran Östern och äta med pinnar och smaka sötsurt.

Den kinesiska middagen brukar vanligtvis vara ordentligt vällagad med många kontraster i smakerna. Det är det exotiska i den kinesiska kokkonsten som gör intryck samt att det ofta består av annorlunda råvaror. Men kinesiska råvaror och mat som ska användas i måltiden kan dock hittas i många svenska mataffärer också. Med City gross rabattkod kan du storhandla till Kina-middagen och ändå spara pengar trots att det kan vara mycket att införskaffa. Prova även att handla ”outlet-mat” för att motverka svinn.

kinesisk gata med restaurangerKinesisk mat = snabblagad!

Om du har ätit kinesiskt så kanske du har tänkt på att det borde ta tid och evighet för att sno ihop varenda måltid i köket. Men faktum är att kinesisk mat faktiskt är mer snabblagad än du tror, bara du har de rätta ingredienserna. Vårrullar, ris, nudlar, wokrätter och frukt i sötsura såser gör alltid susen och tar inte så lång tid att knåpa ihop. Det mesta sitter i kryddorna och såserna så får till den där underbara balansen mellan sött och surt. Om du vill kan du också kombinera kinesiskt med svenskt för en kul kontrast.

Så får du ett perfekt Kina-tema

När du ändå är i färd med att laga kinesiskt, så varför inte gå all in och satsa på ett fullskaligt Kina-tema med dekorationer, lotusblommor och pinnar istället för bestick? Att ta del av asiatiska influenser och översätta dem i inredning under middagen kan få gäster på glatt humör och uppskatta maten bättre. Det kan dock vara värt att lägga bestick vid sidan om för säkerhets skull om vissa personer är lite obekväma med att äta med pinnar.