Jämför matkassar och spara pengar

Innan du bestämmer dig för att prova på det här med att beställa hem matkassar till dörren är det bra om du jämför vem som har bäst erbjudande. Kanske är det så att du inte vill ha färdigplanerade kassar utan vill sätta ihop din egen, speciellt om du vill ha mycket asiatiskt och vill planera själv. Jämför kassar så sparar du pengar, här kommer vi med fler tips på hur man gör för att dra ner på matkostnaderna.

Det bästa är att gå in på Matkasseguiden där de har ett komplett utbud av olika matkassar, och där jämför de hela tiden vilken som är billigast och smidigast att beställa hem. Är det så att du vill sätta ihop din kasse själv är det här ett mycket bra alternativ, även för dig som vill prova just färdigplanerat kan tjäna hundralappar på att jämföra. Vad mer kan man göra för att inte matbudgeten ska dra iväg?

Planera och jämföra

Det bästa sättet att minska på sina matkostnader är att se över sitt allmänna svinn. Ofta beror svinnet på att vi inte planerar våra måltider ordentligt. Istället köper vi hem mat mer eller mindre spontant efter jobbet vilket resulterar i att vi inte alltid använder upp de såser eller råvaror som vi köpte. Det i sin tur gör att de riskerar bli gamla i kylen och plötsligt måste du köpa nya råvaror att laga mat på igen. Dessutom är det viktigt att jämföra för att kunna hitta det bästa erbjudandet.

Ett exempel på att jämföra matkassar är att se i vilket län man faktiskt har den dyraste och billigaste maten. Samma sak gäller alltså på nätet, där du kan få en mycekt bra och praktisk överblick över vad som är billigast och vad som är dyrast. Att planera sin veckomeny anges av samtliga spara-pengar-guider, till exempel den här i Aftonbladet och i GP. Detsamma gäller att äta matlåda till lunch istället för att köpa mat ute. Visst kan man tycka att det tar tid att planera och jämföra, och därför finns det just smarta sajter på nätet som jämför matkassarna åt dig.