Öppna en het kinesisk restaurang

Att öppna en restaurang är ofta en dröm som många går och bär på. Hur ska din resturarang sticka ut och pocka på uppmärksamheten i stadsvimlet? Eller tänker du starta en kinesisk restaurang ute på landsbygden? Olika ställen har dina egna utmaningar, men vi vet hur du praktiskt kan komma igång.

Många som startar en restaurang brukar köpa restaurangutrustning från ställen som PEN Products som är specialiserade på restauranginredning. Det gör att man enklare kan hitta saker som är trendigt just nu och de levereras på ett smidigt och tillförlitligt sätt. Varför är detta viktigt? Jo, för att inredningen kommer vara direkt avgörande för om gästerna trivs på din restaurang eller inte. Maten – den vet vi att du som är intresserad av Kina redan kan leverera!

Skapa en unik restaurang

Kinesiskt är faktiskt trendigt idag. Länge har den gamla ”Kinakrogen” fått sätta en billig och smått negativ stämpel i stadsbilden, vilket är synd för den uppskattas ju av många. Men idag är det hetare än någonsin att faktiskt gå och äta traditionell kinesisk mat – alltså den mat man äter i Kina och inte den svenska tolkningen! Folk går ivrigt till kinesiska restauranger för att fira in kinesiska nyår och smaka på Shaoxingvin.

Det du kan göra för att sticka ut lite extra bland alla befintliga kinabufféer runt om i Sverige är att utmana folks bild av inredningen på restaurangen. Vad sägs som en kinesisk restaurang med spännande, ny och trendig interiör? Har du turen med dig så kommer Instagram svämma över av bilder från ditt hak. En klassisk kinesisk inredning är en sådan som inte förändras under lång tid, men frågan är om det verkligen är det som folk vill ha nu för tiden.

Ska du starta en kinesisk restaurang ute på landsbygden behöver du inte heller vara rädd för att ta ut svängarna. Idag är det mycket hett bland Sveriges befolkning att åka till andra städer runtom i landet för att besöka spännande och omskrivna platser. Blir din restaurang en av dem? Här skrivs det till exempel om en nyöppnad kinesisk restaurang i Norrköping.